Conflict in Contact - Aalter

Op vrijdag 6 december vond in Aalter de zevende editie van ‘Conflict in Contact’ plaats. 

Thema van de jaarlijkse contactdag was de conflictarcheologie die zich specifiek richt op het archeologisch erfgoed van oorlog en strijd. Een 100-tal aanwezigen ging in dialoog over recent onderzoek in Vlaanderen. Onder hen academici, veldarcheologen, studenten, vrijetijdsonderzoekers en gewoon liefhebbers. Het programma was divers met verschillende bijdragen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, met lezingen over de militaire daadkracht van het Romeinse Rijk en krijgsgeweld tijdens de Vroegmoderne Tijd. 

Ook het Meetjesland werd in de kijker gezet met een presentatie over het Vliegplein van Maldegem-Krommewege. Koen Schuddinck (REASEURO) ging dieper in op de diverse bombardementen die er plaatsvonden tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de impact ervan op de bodem. Marc Brion van het Agentschap Onroerend Erfgoed bracht dan weer het verhaal van de militaire aanwezigheid op Aalter Woestijne tijdens de eerste helft van de 18de eeuw.

De organisatie van de contactdag werd verzorgd door de vereniging Conflict in Contact, in samenwerking met de gemeente Aalter en IOED Meetjesland.