De klimaatacties van Meetjesland Klimaatgezond

Met Meetjesland Klimaatgezond streven de provincie Oost-Vlaanderen en Veneco ernaar de CO2-uitstoot drastisch te verminderen en de negatieve effecten van de klimaatopwarming in de regio te verzachten. Deze klimaatdoelstellingen vragen de betrokkenheid van alle maatschappelijke sectoren. Ook burgers, scholen, bedrijven, handelaars, werknemers,….

Via de groepsactie stookolietanksanering stimuleren we inwoners uit het Meetjesland om hun buiten gebruik gestelde stookolietank te saneren. Samen met Eandis/Infrax en Woonwijzer Meetjesland organiseerden we infosessies om inwoners te ondersteunen in hun keuze voor klimaat- en budgetvriendelijke verwarmingsoplossingen. 

Daarnaast lopen verschillende projecten om de CO2-uitstoot te verminderen in scholen (samen met Woonwijzer Meetjesland, Volterra en MOS), in de toeristische sector (met Toerisme Meetjesland en Netwerk Meetjesland) en in de cultuursector (met Comeet en Vorming+). Ook willen we samen met Natuurpunt en Partners Meetjesland de inwoners aanzetten tot een bewuster energieverbruik. Hiervoor moeten zij hun energieverbruik registreren op het online platform energieID.  

Houd de website van Meetjesland Klimaatgezond in de gaten voor alle huidige en toekomstige acties.