De Prijkels verwelkomt 13 CO₂-neutrale bedrijven

De vraag naar gronden voor bedrijvigheid in Oost-Vlaanderen is erg groot. Daarom is de uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein 'De Prijkels' met een netto verkoopbare oppervlakte van 55 ha een unicum in Oost-Vlaanderen. 

De uitbreiding is in totaliteit 96 ha, waarvan 55 ha netto ingevuld is als bedrijfskavels. De overige 41 ha is ingericht met infrastructuur, fietsinfrastructuur en groenvoorzieningen met het oog op een duurzame ontwikkeling. 

Bij de invulling werd rekening gehouden met een gezonde mix tussen lokaal verankerde bedrijven en nieuwe bedrijven die spelen op regionaal niveau. 

Eind 2018 kochten reeds 3 bedrijven een perceel nl. het bedrijf Renson (95.431 m2 en goed voor een toekomstige tewerkstelling van 450 werknemers) uit Waregem, groep Monument (8.680 m2) uit Deinze en Spraying Systems (10.654 m2) uit Gent. 

Op donderdag 29 augustus stelden we de 13 bedrijven voor die een perceel kopen op de zone 'De Lob' of zone 'Zuidwest':

Beddeleem, BOONS FIS, BX Trade, Cartonnages Roland, Creaplan, Wegmarkeringen De Groote, Dematra, Fixatti (Dakota), Rabotvins, Garden Consulting (Jati & Kebon), Huurland, New Glass Technology (NGT) en tot slot Sadel (SE Industries). 

Het volledige persbericht is hier te downloaden.