Eerste vijf projecten voor #Regiokracht

Uit de ingezonden projectvoorstellen selecteerde het bestuurscomité van #Regiokracht vijf lokale initiatieven. Deze projecten starten de komende weken een crowdfunding. Het opgehaalde bedrag wordt nadien door #Regiokracht verdubbeld met een maximum van € 5.000 per project.

Het was de eerste projectoproep in Leiestreek, Meetjesland en de Oostrand van Gent, één van de regio’s van Streekfonds Oost-Vlaanderen. De jury was zeer tevreden met de kwaliteit van de ingediende projecten.

Bénédicte Vande Vyvere, voorzitter van #Regiokracht: 

"De eerste projectoproep was een groot succes. We selecteerden 5 projecten die dankzij de verbindende kracht van mens en omgeving een grote impact zullen hebben. De crowdfunding zal het maatschappelijk draagvlak van de projecten nog versterken."

In Deinze, Eeklo, Sint-Laureins, Destelbergen en Melle zullen projecten dit jaar kunnen rekenen een financiële boost vanuit #Regiokracht.

Details over deze projecten vind je binnenkort op onze website, maar we lichten hier al een tipje van de sluier:

  • Zorgboerderijcamping ’t Groen beleven in Nevele (Deinze)
  • Duofietsen voor Psychiatrisch Verzorgingstehuis Sint-Jan in Eeklo 
  • Zinvol geplukt – de natuur brengt ons samen van VZW De Kruiskenshoeve in Sint-Laureins
  • Een veldkeuken voor Plukboerderij GRONDIG in Destelbergen
  • Eetbaar Melle in Melle

Elk van de projecten maakt een crowdfundingpagina op de website van het streekfonds waar giften welkom zijn. Op deze pagina’s geven de initiatiefnemers toelichting over het ‘wat-en-waarom’ van hun project. 

Aansluitend starten ze met het ophalen van hun doelbedrag via crowdfunding. Op die manier betrekken ze de buurt, andere organisaties, bedrijven, vrienden en sympathisanten bij hun project waardoor het initiatief breed gedragen is. De duur van de crowdfunding is ongeveer 8 weken.

Verdubbeling van het bedrag door #Regiokracht

Vanuit #Regiokracht verdubbelen we de ingezamelde bedragen tot een maximum van € 5.000 per project. De partners van #Regiokracht (Veneco, Verstraete IML, Paverco, Matexi, Weba en Aluvision) maken deze verdubbeling mogelijk. Het fonds van #Regiokracht behoort tot de koepel Streekfonds Oost-Vlaanderen en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Hou de projectenpagina van #Regiokracht de komende weken in de gaten. Op die manier kom je alles te weten over de lokale initiatieven bij jou in de buurt en kan je hen ook een financieel duwtje in de rug geven. Vanaf € 40 ontvang je bovendien een fiscaal attest.