Gemeenten gaan voor gezonde lucht in publieke gebouwen en scholen

Een gezond binnenklimaat is meer dan ooit een belangrijk aandachtspunt in openbare gebouwen, scholen, kantoren,.... Daarom is een goede ventilatie essentieel. Een CO2-meter is het instrument bij uitstek om de luchtkwaliteit te meten en te monitoren.

Streekintercommunale Veneco organiseerde voor haar gemeenten een groepsaankoop CO2-meters

Sofie Vandelannoote, algemeen directeur Veneco: “We streefden naar een optimale prijs-kwaliteitsverhouding en een hoge gebruiksvriendelijkheid. De belangrijkste features werden vooropgesteld conform het advies van Agentschap Zorg en Gezondheid en LogoGezond+. Zo zijn we er zeker van dat onze gemeenten zeer degelijke meters in gebruik nemen”.

Het geselecteerde toestel is zelfkalibrerend, geeft duidelijk de gemeten waarden weer en geeft met een kleurenindicatie aan wanneer het tijd is om te ventileren. De meetwaarden worden bovendien bijgehouden, zodat de gebruikers het binnenklimaat dag na dag kunnen monitoren.

De gemeente Nazareth bestelde 42 stuks 

Danny Claeys, burgemeester Nazareth: “De CO2-meters zorgen ervoor dat onze gebouwgebruikers het binnenklimaat gezond kunnen houden. Een goede opvolging is meer dan ooit belangrijk. Door de groepsaankoop van Veneco moeten we zelf geen aparte aankoop organiseren en zijn we zeker van een goede kwaliteit.”

In alle vergaderzalen van de publieke gebouwen komt een CO2-meter. Zo kunnen de aanwezigen de luchtkwaliteit bewaken en tijdig het venster openen.  

Al 224 CO2-meters in bestelling 

Ook de gemeenten Aalter, Assenede, De Pinte, Kaprijke, Lievegem, Melle, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate plaatsten een bestelling. Goed voor 224 CO2-meters. De groepsaankoop loopt nog tot 31 augustus 2021 via annekatrien.beckers@veneco.be.