Het werk van 3 kunstenaars in de kapel in Zulte

De kapel is gelegen rechtover het Roger Raveelmuseum. Een aanpalend klooster werd afgebroken en maakte plaats voor een nieuwbouwproject. De kapel bleef behouden en werd aangekocht door Veneco met het oog op herontwikkeling en verkoop.

Door de samenwerking met 3 atelieroganisaties kon de kapel de voorbije zomer als werk- en verblijfplaats ter beschikking worden gesteld aan 3 kunstenaars. Hiervoor investeerde Veneco in sanitaire voorzieningen en een verblijfsmodule, ontworpen en gerealiseerd door architect/kunstenaar Olivier Goethals.

In augustus zocht de conceptueel kunstenaar Frank Tuytschaever van D.D. Trans zijn inspiratie in de kapel. In september was het de beurt aan Wannes Goetschalckx die Leiewater goot door een zelf gefabriceerde zuiveringsinstallatie. Het gebruikte Leiewater bracht hij nadien terug naar de bron in Lisbourg. Tekenaar Steven Baelen gebruikte de muren van de kapel als 1 groot blad papier.

In 2018 volgt een nieuwe residentie met andere kunstenaars.

Deze tijdelijke residentie blaast nieuw leven in de kapel. Daarom gaan we binnenkort actief op zoek naar nieuwe invullingen met als doel de kapel te verkopen.