IOED Meetjesland blaast 1 kaarsje uit

Deze maand mag IOED Meetjesland een eerste kaarsje uitblazen!

Sinds de oprichting van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst op 1 januari 2018 werd er hard gewerkt aan de uitbouw van een onroerend erfgoedwerking voor het Meetjesland. En dat al het harde werk loont, bewijzen de cijfers! Vorig jaar werden ruim 100 adviesaanvragen ingediend met betrekking tot bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed. En de adviesvragen blijven binnen stromen.

Daarnaast werden er samen met de gemeenten een hele reeks kleine en grote projecten rond onroerend erfgoed geïnitieerd. Die rollen we verder uit in 2019. Zo blijven we ook het komende jaar waken over al het erfgoed dat het Meetjesland zo kenmerkend maakt en blijven we iedereen wijzen op het rijke verleden van de regio. 

Sinds kort kunnen we ook rekenen op een enthousiaste ploeg van vrijwilligers. Sinds eind december controleren zij samen met ons alle gebouwen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed op bewaartoestand en erfgoedwaarde. Verder is het ook uitkijken naar de eerste resultaten van Waarschootstof, een project rond het industrieel erfgoed van het Meetjesland.

In 2019 willen we zeker het publiek meer actief aanspreken. Noteer alvast Open Monumentendag op 9 september en de Archeologiedagen van 14 tot 16 juni! 

Meer info over IOED? Klik hier