Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Klimaatevent Meetjesland Klimaatgezond: 2030 is morgen

Op 29 maart 2019 herbevestigden de nieuwe besturen uit het Meetjesland hun engagement om samen met Veneco en de Provincie Oost-Vlaanderen werk te maken van een ambitieus regionaal klimaatbeleid. Lokale beleidsmakers, experten en stakeholders – waaronder klimaatbewuste jongeren – formuleerden prioritaire beleidsdoelstellingen om de komende jaren een drastische CO2-reductie én een klimaatrobuuste regio te realiseren.

De burgemeesters ondertekenden een gezamenlijke engagementsverklaring en kregen een symbolisch en artistiek aandenken mee om hun klimaatengagement hoog op de prioriteitenlijst te houden.

Tegelijk lanceerden we een klimaatfilm die de regionale klimaatdoelstellingen van het Meetjesland in de kijker zet. Het filmpje heeft als doel inwoners, bedrijven, verenigingen,….te overtuigen van de noodzaak om werk te maken van energiebesparing, hernieuwbare energie en klimaatadaptatie.  

Samen met Sumaqua werd ook werk gemaakt van een regionaal adaptatieplan. Per gemeente worden hierin de meest aangewezen adaptatiemaatregelen gedefinieerd. Meer info vind je op www.meetjeslandklimaatbestendig.be