Neem deel aan de Meetjeslandse klimaatwedstrijd!

De klimaatwedstrijd is een initiatief van de klimaatacademie, een organisatie van Natuurpunt en partners Meetjesland en Woonwijzer Meetjesland. Het doel is de CO2-uitstoot verminderen en het Meetjesland Klimaatgezond maken. 

Registreer tussen 1 september 2019 en 30 maart 2020 jouw meterstanden op www.energieid.be. Koppel jouw EnergieID aan de groep Meetjeslandse Klimaatwedstrijd en kies vanaf deze maand een lokale vereniging die jouw steun verdient. Details en een stappenplan over EnergieID kan je hier downloaden.

De gemeente met de meeste deelnemende inwoners krijgt een mooie publieksprijs. Uiteraard wordt rekening gehouden met het aantal inwoners per gemeente, zo maken ook de kleine gemeenten evenveel kans. De vereniging met de meeste nominaties, maakt kans op 3.000 euro die ingezet wordt voor een energiebesparende maatregel. Denk daarbij aan een aanpassing van een gebouw (bv. het isoleren van een clubhuis), transport (auto-of fietsdelen voor een activiteit) of het aanschaffen van energiezuinige toestellen. Om de besteding van deze geldprijs uit te denken en mee vorm te geven, krijgt jouw vereniging bovendien steun van Woonwijzer en andere experts.

Energieparty’s

Wil je meer energie besparen? Kom dan luisteren tijdens één van volgende energieparty’s: op 19 september in Assenede en op 26 september in Lievegem. 

Je krijgt er alle antwoorden in een notendop, samen met enkele tips en tricks om op een eenvoudige manier energie te besparen. 

Meer weten: klik hier