Nieuwjaarsreceptie Meetjesland in teken van duurzaamheid

Fotoreportage. De nieuwjaarsreceptie werd door Veneco en Netwerk Meetjesland georganiseerd samen met vele andere regionale organisaties. De receptie Meetjesland stond in het teken van het   het thema 'Duurzaamheid'. 

“Dit jaar kozen we ervoor om dit netwerkmoment op te bouwen rond het thema duurzaamheid”, zegt de voorzitter van het burgemeestersoverleg, Rudy Van Cronenburg. “In 2017 gaven we immers het startschot voor het Meetjesland Klimaatgezond, een project waarin veertien Meetjeslandse gemeenten, de provincie Oost-Vlaanderen en Veneco samenwerken aan een duurzaam Meetjesland.

In alle gemeenten zet men zich in voor de reductie van CO2-uitstoot en in een aantal gemeenten wordt ook hard gewerkt aan klimaatactieplannen. Sommige van die plannen werden recent goedgekeurd. Daarnaast werden ook regionale acties uitgewerkt. Zo zullen scholen in de toekomst een energie-audit kunnen laten uitvoeren”, aldus voorzitter Rudy Van Cronenburg. “Ook tal van Meetjeslandse bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een beter klimaat waren op de nieuwjaarsreceptie aanwezig en stelden hun activiteiten voor.”

Bekijk hier de sfeerbeelden.