Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Stad Deinze ontvangt subsidie van 500.000 euro voor aankoop handelspand

De stad Deinze ontvangt een subsidie van 500.000 euro voor de aankoop van een handelspand in de Tolpoortstraat.

Het leegstaande handelspand zal in de lente van 2020 een HUP/HUB, een verzamelplek voor startende ondernemers, huisvesten. Het wordt ook een plek voor evenementen, exposities en workshops. Voor de deur komt een terras én de stad Deinze onderzoekt de mogelijkheid om vlakbij de ingang foodtrucks te installeren. 

Nadien wordt de stadsbibliotheek er tijdelijk in ondergebracht. Na de realisatie van de nieuwe bibliotheek op de markt wordt het pand opnieuw een bruisende plek voor startende ondernemers.

De totale kost voor de aankoop van het pand bedraagt 1,6 miljoen euro. Daarvan wordt 500.000 euro door de Vlaamse overheid gesubsidieerd. Door haar centrale ligging en oppervlakte is het pand van strategisch belang voor het lokaal economisch beleid van de stad.  

Veneco bracht het kernversterkend meerjarentraject mee op gang en maakte het subsidiedossier voor de stad op.
 

Meerjarentraject

Het project kadert in een uitgestippeld meerjarentraject voor de verdere stadsontwikkeling van het centrum van Deinze. De huidige stadsbibliotheek op de markt in Deinze is aan vernieuwing toe. Tijdens de geplande verbouwingswerken had de stad geen geschikte locatie om de bib tijdelijk in onder te brengen. Door de aankoop van het handelspand slaat de stad Deinze twee vliegen in één klap. Met het pand in de Tolpoortstraat heeft Deinze een tijdelijke ruimte voor de bibliotheek die nadien kan worden omgetoverd tot een bruisende plek voor startende ondernemers.