Veneco te gast op Real.Gent 'Van betonstop naar bouwshift'

Op 20 november vond de eerste editie plaats van Real.Gent, de opvolger van het Vastgoedevent. 

En net zoals de stad Gent zoekt Veneco naar een samenhangende aanpak om de bevolkingsgroei in de regio op te vangen. Dit wil vooral zeggen de juiste zaken op de juiste plek faciliteren. De knooppuntwaarde en de voorzieningenwaarde zijn belangrijk in de ruimtelijke afweging. Het faciliteren van ontwikkelingen, concrete kernversterkende initiatieven gaan hand in hand met het versterken van open ruimte. 

In de kern van heel wat gemeenten liggen kansen tot kernversterking. Een mooi voorbeeld is het project ‘De Weverij’ in Gavere, een strategisch gelegen project naast het gemeentehuis. Belangrijk hierbij was het samengaan van woondichtheid met een groen karakter. 

Veneco begeleidde de gemeente Lievegem bij het ombouwen van een oude jongensschool onder de kerktoren van Zomergem tot een innovatief woonproject, een combinatie van renovatie en nieuwbouw. 

Kernversterking gaat daarnaast ook over het bestrijden van leegstand door tijdelijke invullingen, het herbestemmen van kerken, het faciliteren van coworkingplekken, de invulling van publieke ruimte, het creëren van parken als zuurstof in de kern,...

Om dit verhaal te brengen, maakte AV Image een unieke bedrijfsfilm. Bekijk hier de film.