Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Voetbalclub in Evergem maakt gebruik van de Vlaamse Energielening

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) geeft uitvoering aan een duurzaam energiebeleid. Haar belangrijkste taken zijn het stimuleren van rationeel energiegebruik en milieuvriendelijke energieproductie. 

Via Veneco wordt de Vlaamse energielening aangeboden. Bepaalde doelgroepen, vzw's en coöperatieven kunnen bij ons terecht voor energiezuinige renovaties zoals dakisolatie, hoogrendementsglas, zonnepanelen,… De lening bedraagt maximaal 15.000 euro en is renteloos voor specifieke doelgroepen. Vzw's en coöperatieven lenen aan 1 % (tot eind 2019).  

De eerste aanvraag van een vzw is binnen. Een voetbalclub uit Evergem vroeg een energielening aan voor de plaatsing van 80 zonnepanelen. “Er waren verschillende triggers die ons ertoe aanzetten om het idee van zonnepanelen te plaatsen verder uit te werken”, vertelt Hubert Van de Walle, voorzitter van KFC Evergem Center. “Een voetbalvereniging moet steeds op zoek naar nieuwe inkomsten dus de financiële opbrengst is mooi meegenomen, de daken zijn 100 % zuiders gericht en de voetbalvereniging krijgt de steun van de gemeente, die eigenaar is van de infrastructuur.”

“Het is een prima initiatief van de voetbalclub om zonnepanelen te leggen op het dak van de kantine”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere. “Als gemeente juichen we dit toe. Die investering is niet alleen een goede zaak op vlak van duurzaamheid, de club doet hiermee ook aan bewustwording en door de korte terugverdientijd is dit ongetwijfeld een goede zaak voor de financiën van de club.” 

Meer info over de energielening vind je terug op onze website