Intergemeentelijke handhavingscel

De intergemeentelijke handhavingscel ondersteunt gemeenten bij het aanpakken van bouw- en milieumisdrijven.  Het doel? De hinder van wantoestanden zo snel mogelijk wegnemen. Het handhavingsbeleeid vormt immers het sluitstuk van het omgevingsbeleid. 

17 gemeenten zijn aangesloten: Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Evergem, Gavere, Kaprijke, Lievegem, Lochristi,  Maldegem, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte. 

Intergemeentelijk handhaven heeft talrijke voordelen. Het is sterk gespecialiseerd, inzetbaar naargelang de vraag en neutraler: als intercommunale zijn we immers niet betrokken bij het vergunnen. 

Voor de uitoefening van hun bevoegdheden werken onze intergemeentelijke stafmedewerkers handhaving samen met de procureur des Konings, het departement Omgeving - afdeling handhaving en andere handhavingsactoren.

Ze voeren controles uit op het terrein en zijn als be√ędigde omgevingshandhavers bevoegd om processen-verbaal, stakingsbevelen, bestuurlijke maatregelen en herstelvorderingen op te maken. 

Meer info? 

Download de perstekst of neem contact op met Jeroen Wauters
Werkt u voor een gemeente? Dan kan u zich ook inschrijven op onze nieuwsbrief.