Unieke kapel te koop in Machelen-aan-de-Leie

Een eerste blik op de kapel? Bekijk ons promofilmpje

De kapel in Machelen-aan-de-Leie staat te koop en ligt in het verlengde van het Raveelmuseum. Veneco zoekt naar een nieuwe bestemming: die kan bewoning, horeca, kantoor, recreatie of een tentoonstellingsruimte zijn.

De aanpalende parking die gedeeltelijk in handen is van de basisschool, de Volkshaard en het klooster is ondertussen heraangelegd tot een kwalitatieve ruimte met oog voor een groene en veilige omgeving. Er horen 4 parkeerplaatsen bij de verkoop.

Tijdens de zomermaanden van 2017 en 2018 werd de kapel gebruikt als een tijdelijke residentie voor kunstenaars (SOLO zomerresidentie). Hiervoor was er een samenwerking met de gemeente en de verschillende atelierorganisaties Nucleo uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven, in alliantie met het Roger Raveelmuseum.

Veneco vraagt een visienota met omschrijving van het project en de meerwaarde voor het dorp en de omgeving, een financieel plan en plan van aanpak en een bod. Er wordt geen minimumprijs vooropgesteld. De verkoop van de kapel wordt half oktober toegewezen. Veneco voorziet een begeleidingstraject voor de kandidaat-koper bij het uitwerken van een dossier. 

Documenten

Het verkoopdossier is samen met de infobundel te downloaden via WeTransfer.  

Contactgegevens

Bezichting van het pand en/of vragen? 

Contacteer Rien Gellynck via 09/251.22.22 of rien.gellynck@veneco.be