Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

RUP Spijkersdreef

Melle

De gemeente Melle zoekt een nieuwe invulling voor het gebied aan de Spijkersdreef, gelegen op de hoek van de Brusselsesteenweg N9 en de R4. De zone grenst achteraan aan de Scheldevallei. Aan de overkant van de Spijkersdreef bevinden zich de kantoren van Eandis.

De zone is op het gewestplan bestemd als bufferzone. Conform de bepalingen uit het GRS komt de site in aanmerking voor een uitbreiding van de hoofdzetel van Eandis of voor de inrichting van een lokale bedrijvenzone.

In oktober 2014 organiseerde Veneco, samen met Eandis en het gemeentebestuur van Melle, een workshopweek om het programma van Eandis af te toetsen aan de (ruimtelijke) potenties van de site. De ruimtevraag van Eandis bleek zeer groot nl. een verdubbeling van het huidige aantal werknemers, een opleidingscentrum en een magazijn. Ook de mobiliteitsgeneratie en de parkeervraag zouden aanzienlijk toenemen.

De uitbreidingsplannen van Eandis sprongen uiteindelijk af, waardoor het gemeentebestuur samen met Veneco is gestart met het aftoetsen van alternatieve ontwikkelingsmogelijkheden van het projectgebied en hun financiĆ«le haalbaarheid. Mogelijke nieuwe invullingen zijn een kantoorpark of een groene zone met beperkte kantoormogelijkheid, of de oprichting van een bedrijvencentrum of bedrijfsverzamelgebouw. 

project

RUP Spijkersdreef, Melle - Oostrand Gent

Haalbaarheidsstudie

jaar

2012

opdrachtgever

Gemeentebestuur Melle