Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

VeneConferentie

Steeds meer gezinnen tonen interesse in collectieve woonvormen. In het STAM Gent loopt hierover de rondreizende tentoonstelling AT HOME van het gerenommeerde DAM (Deutsches Architekturmuseum). Aan de hand van buitenlandse voorbeelden toont deze expo diverse werkwijzen om tot het collectief bouwen te komen. Meer info: http://stamgent.be/nl_be/evenementen/at-home

Ook in Vlaanderen zien we dergelijke projecten opduiken. En wat deze projecten zo bijzonder maakt, is dat ze niet via de klassieke projectontwikkeling maar door de bewoners zelf gerealiseerd worden. De projecten zijn uniek in hun opbouw en op maat van de participerende gezinnen bedacht.

Welke vormen van collectief bouwen en wonen bestaan er? 
Hoe kunnen gemeenten dergelijke bouwinitiatieven ondersteunen of zelf initiëren? 
Wat zijn daarbij de kansen en aandachtspunten voor de gemeente en de bouwgroep? 

Veneco organiseert voor haar gemeenten op 4 september 2018 om 10 u een VeneConferentie in het STAM waarbij er specifiek vanuit het gemeentelijk perspectief dieper ingegaan wordt op de mogelijkheden van het collectief bouwen en wonen. 

10 u:

  • Peggy Totté (vzw Architectuurwijzer) geeft een toelichting bij de tentoonstelling en gaat in op de buitenlandse voorbeelden. Wat kunnen we leren uit de geëxposeerde voorbeelden uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk? 
  • Peter Lacoere (Veneco) zal stilstaan bij de binnenlandse voorbeelden die er ondertussen zowel in de stedelijke als in het buitengebied zijn ontstaan. Hoe kwamen die tot stand en hoe kan de gemeente daarin een rol spelen? 

12 u: 
Broodjeslunch

Locatie:
STAM, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2 in Gent Schrijf in vóór 28 augustus: