Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Wijzigingen

Volgende gemeenten willen al haar inwoners in 2018 de kans geven om een renteloze energielening af te sluiten voor het financieren van energiebesparende investeringen: Deinze, Eeklo, Kaprijke, Lovendegem, Merelbeke, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot en Zulte. 

Via het energiehuis Veneco kunnen inwoners van deze gemeenten een Vlaamse energielening aanvragen voor tal van energiebesparende renovaties zoals dakisolatie, hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, energiezuinige verwarmingstoestellen, … De volledige lijst vindt u hier

De energielening is renteloos voor specifieke sociale doelgroepen (berekend op basis van inkomen) terwijl de rente voor andere particulieren normaalgezien 2 % bedraagt. De bovengenoemde gemeenten nemen de rentelast van 2 % over voor alle energieleningen die door particulieren worden afgesloten tussen 1 januari en 31 december 2018. Dit betekent dus dat u als particulier 0 % rente betaalt voor een energielening. Het maximum te ontlenen bedrag is 15.000 euro en de maximum terugbetaaltermijn voor particulieren is 8 jaar. De maatregel is beperkt in tijd omdat de Vlaamse overheid de 2 %-lening vanaf 1 januari 2019 afschaft. Nadien zullen enkel sociale doelgroepen en niet-commerciële instellingen nog energieleningen kunnen krijgen bij de energiehuizen.

Deze actie past binnen de klimaatdoelstellingen van de gemeente en het verminderen van de CO2-uitstoot van de huishoudens.